KATEGORİLERİM

13 Ağustos 2013 Salı

Ev Waffle'ı

Bu grip beni bir garip yaptı, bu sıcaklarda insan üşütür mü, grip olur mu, hiç olmaz demeyin oluyor, hatta bu sıcakta çorapları giyip battaniye altında bile uyutabiliyor, dikkat edin bu sıcak günlerde kendinize ve aman uzak durun klimalardan, neyse şimdi gelelim esas konuya,  
 
Efendim şimdi bilen bilir benim bu waffle denen yiyecek çeşidine olan düşkünlüğümü, sevgimi. Ama sevgi neydi? Sevgi emekti. O sebeple üşenmez, kendi waffle'ımı kendim yapardım. Tabi orjinali gibi olmasada ben genelde kağıt helva kullanırdım, Bayram tatilinde Mersinde görünce waffle yapma makinesini (aslında tost makinesi gibi bişey)  hemen aldım. Tabi yapmadan önce internette baya bir araştırma işine girdim, bir sürü tarif içinden en uygununu deneyerek buldum ve bulduğum tarif tam istediğim tada ulaştı. O sebeple sizinle de paylaşmak istedim, biliyorum tek waffle delisi ben değilim..
 
 

Malzemeler;

2 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 1,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz fazla süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Kakaolu fındık kreması (kahvaltıda yediklerimizden)
Çilek ,muz, kivi,dondurma
ceviz, badem, damla çikolata, bonibon...zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

Şimdi yapılışı;
İlk olarak şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Daha sonra sıvıyağı, süt ve limon suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp onları da ekliyoruz ve çırpıyoruz.Akışkan kıvamdaki hamurumuzdan bir kepçe waffle kalıbına döküyoruz ve 5-6 dk içinde waffle hazır..
 
Ama benim waffle makinem mi yok dediniz? Hiç sorun değil, tek ihtiyacınız olan ince tabanlı küçük bir tava ve yemek pişirme konusunda yetenekli bir insan. Çünkü tavada çevirmesi zor oluyor.
Hamur piştikten sonra, üstüne nutella olur, çokokrem olur ne isterseniz artık kakaolu fındık kremasını sürüyorsunuz. Şahsen benim favorim Nutella olduğu için onu kullandım. Birini karamel soslu, birinide çikolata soslu olarak hazırladım.Daha sonra da üstüne meyve sebze fındık fıstık ne bulduysanız boca ediyorsunuz  ve sonuç aynı o dışarıda yediğimiz wafflerdan elde ediyorsunuz. Hatta onlardan daha muhteşem oluyor, çünkü bunu aman ayıp olur, aman elime yüzüme bulaşır deyip çatalla uğraşmadan, her yerinize bulaştıra bulaştıra direk elinizde sandviç gibi yiyebiliyorsunuz  :)
Afiyet olsun..
 

6 yorum:

  1. Harika bizde çok severiz tarifi deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Meyveyi çok sevmem ama bu şekilde yiyebiliyorum bende, dene bakalım merak ediyorum sonucunu,

    YanıtlaSil
  3. Harikalar yaratmışsın arkadaşım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Madoda yiyeceğimize sizin bahçede yiyelim, 2 waffle lütfen:)
    Ellerine sağlık arkadaşım,

    YanıtlaSil
  5. Hobiiiiiii ama bu yapılır mı arkadaşım, muhteşem görünüyor, ben çikolatalı olanı alıp kaçıyorum :) Bu arada geçmiş olsun dikkat et kendine ..

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun canım, sıcaklarda bizim evde de herkes grip, ufaklıklardan geldi, bütün evi dolaşıyor, bol vitaminli ,enerji deposu waffle sana şifa versin :)

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...