KATEGORİLERİM

10 Şubat 2012 Cuma

Tiramisu..


Kek için malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
2yemek kaşığı kakao
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema için malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket (200gr) labne
Keki ıslatmak için ;2 su bardağı sıcak suyun içine ,2 yemek kaşığı granül kahve ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırın, bu karışımı kek fırından çıkınca üzerine dökücez, ikiside sıcak olacak.
Hazırlanışı:
-Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpıp, sırayla diğer malzemeleride ekleyerek kekimizi hazırlayalım, Yağladığımız yuvarlak borcama keki dökelim. Ve 150 derecede pişirelim
-Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpalım. Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebiyi yayalım.
-Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır. Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.

4 yorum:

  1. birkaç kez dışarıda yedim ama üzerindeki kakaolar yüzünden hiç beğenmedim, kızkardeşim çok sever ama ben yiyemiyorum acı geliyor:((galiba sevmediğim tek tatlı çeşidi...en sevdiğimi de söyleyeyim mi: aşure:))bayılıyorum..hem çok hafif hem çok lezzetli..

    YanıtlaSil
  2. tramisuya bayılırım bayılırım en sevdiğim talı diyebilirim sütlü tatlı olarak ama hiç kekle yapmadım bu tarifi ve görüntüyü çok begendim deniycem teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifim gerçekten çok lezzetli ve güzel, sürekli yaptığım her yiyeninde tarifini istediği meşhur tiramisum..

      Sil
  3. tarif araken düştüm burayaa.kahvaltı sofralarınıza bayıldımm.sevgiler

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...