KATEGORİLERİM

10 Şubat 2012 Cuma

Kekli Baklava..

Malzemeler
Hamuru için:

1yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
alabildiği kadar un
açmak için bir miktar nişasta

 
keki için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3 damla limon suyu
Tepsiyi yağlaman ve üzerine dökmek için: yarım paket margarin.

Hazırlanışı
İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
Hamuru yoğurup 20 adet beze elde edelim. 10 adetini çay tabağı ebatında nişasta yardımıyla merdaneyle açalım üst üste koyup fırına girecek şekilde yuvarlak tepsimizin büyüklüğünde açalım. Tepsimizin  yağlayıp serelim .Tekrar kalan 10 ADET bezemizi aynı şekilde tepsi büyüklüğünde açalım.Kekimizi yumurta şeker ile çırpıp un kabartma tozu ceviz ve tarçınıda ekleyip karıştıralım .Tepsimize ilk 10adet açtıgımız yufkamızın üstüne kek hamurumuzu dökelim ve onun üstüne kalan 10 adet yufkamızı serip baklava şeklinde kesip üstüne eritttigimiz kalan margarini döküp pişirelim.Pişip fırından çıkarıp ilk buharı çıkar çıkmaz soğuk şerbetimizi baklavamızın üstüne dökelim.
AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. NE ÇOK ŞEYLER KAÇIRMIŞIM BEN MASAYI GÖRÜNCE GÖZLERİM YUVALARINDAN FIRLIYCAKTI SANIRIM BU GECE BURDA NÖBETTÇİYİM BEN :)) BU NASIL GÜZEL BİR ŞEYDİR YA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Her zaman misafirimsiniz, kendimce bende yaptıklarımı paylaşıyorum,

      Sil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...