KATEGORİLERİM

7 Ağustos 2015 Cuma

Güneşlenen meyveler..

Slmlar,
Bu yıl meyve konusunda oldukça bereketliyiz,
Semt pazarları dalından kopmuş meyvelerle dolup taşıyor,
Dayanamayıp bende alıyorum kilo kilo,
Bazen abartıp o kadar çok alıyorum ki, bakın sonra neler oluyor :)
İlk birkaç gün kayısılar taze taze yeniliyor,
Sonra kaynatılarak meyve suyu haline geliyorlar, 
Meyve posalarını atmıyoruz, suyunu süzdükten sonra süzgeçten geçiriyoruz, 
içine biraz şeker ve nişasta ekleyerek kaynatıyoruz ve
 streç film serdiğimiz serdiğimiz tepsiye incecik yayıyoruz..
 
 Bahçemizde yada güneş gören balkonumuzda güneşlenmeye bırakıyoruz,
 bizim bahçede bir günde kuruyorlar (çokta kurutmuyoruz biraz yumuşak kalmalı ki kolay sarılsın.)

Kuruduktan sonra kare kare kesip içlerine fındık, ceviz, fıstık yada badem koyup minik bohçalar yapıyoruz.

  Ve son haliyle bu şekilde ,özellikle kışın çok severek tüketiyoruz bu meyve kurularını..
Aynı tarifi şeftali, erik, portakal, üzüm ve bütün meyvelere uygulayıp kurular yapabilirsiniz,

Afiyet olsun :)

Sevgiyle mutlu kalın ..

3 yorum:

  1. bloğunuz ne hoş takibe aldım bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Umran Hanım :)

    YanıtlaSil
  3. Ne hoş ve sağlıklı sunumlar bunlar. Nefis görünüyorlar. Ellerinize sağlık deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...