KATEGORİLERİM

16 Kasım 2014 Pazar

Dostlarla kahvalti Günümüzden...

Marifetli Hanımlar konuk olunca sofradaki her ayrıntı özenle hazırlandı,
Neler vardı soframızda reçel çeşitlerimizde,
Kabak,patlıcan,incir,alıç,mandalina,süt,ayva hepsi anneciğimin ellerinden ..
Peynir tabacığımız, salatalık çamımız, güllü patatesler, civciv yumurtalar minik krepler...



  
Bunlarda masaya sığmayan servis masamıza yerleştirdiğimiz hamurişleri...
Çok hafif bir tat süt dilimleri hemen tarifini de veriyorum..
Malzemeler
  • 3 adet yumurta,
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 2 çorba kaşığı kakao,
  • 1 su bardağı un,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu.
Kreması İçin:
  • 2 kutu krema (400 ml),
  • 2 paket toz krem şanti,
  • 1,5 çorba kaşığı bal,
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:

Bir kabın içine yumurtaları, pudra şekerini koyalım ve köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım.
İçine kalan tüm malzemeyi ilave edelim ve karıştıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız karışımın yarısını dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
Başka bir yağlı kağıt serili fırın tepsisine kalan karışımın tamamını dökelim ve tepsinin her yerine yayalım.
Önceden ısıtılmış 200°fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.(hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat edin yanmasın ayrıca kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını açıp, buharını dışarı verip, kapağı tekrar kapatalım)
Pişen keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip, yağlı kağıdı çıkartmadan elimizle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapalım.(bu şekilde hem düz hemde ince oluyor)
Üzerideki yağlı kağıdı sıcakken çıkartıp, tekrar üzerine kapatalım.( soğuyunca zor çıkıyor)
Diğer tepsiyi de aynı şekilde pişirip, aynı işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Kreması için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve blender ile katılaşana kadar çırpıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayalım ve diğer keki dikkatlice üzerine kapatıp, üzerine yağlı kağıt koyup, elimizle hafif hafif bastırarak kremanın kek ile yapışmasını sağlayalım.
Buzdolabında 1 gece dinlendirelim ve kenar kısımlarını incecik keserek kurularını alıp, düzleyelim.
Kekimizi süt dilimi büyüklüğünde dilimleyelim. (her dilimi kestiğimizde bıçağımızı temizleyelim)
Süt Dilimlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.


En şirin kurabiyeler ben dikiş sever olunca kurbişlerimde dikiş setinden :)
Yaz boyunca taze meyvelerden pestiller hazırlamıştı annem şimdi de yeme zamanı..
Pestil tabağımız..


4 yorum:

  1. Hobiciğim afiyet olsun da... Muhteşemmiş kahvaltı orada olasım geldi...
    Sevgiler canım.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger dostlarıyla bir kahvaltı muhteşem bir buluşma olurdu ,Hanife ablacım :)

      Sil
  2. Bu nasıl güzel bir sofra,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler Zübeyde Hanım,

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...