KATEGORİLERİM

19 Kasım 2014 Çarşamba

Pamuk Pasta...

Selamlar herkese..
Bugünlerde misafir yoğunluğu yaşıyoruz kahvaltı günü, komşu günü, arkadaş günü..
Bütün misafirlerimize özenle hazırlanan ikramlar hazırlamak ve sunmak 
anneciğimin en büyük zevki :)
Konuklar özel ikramlar da öyle bana da bunları paylaşmak kalıyor ,
İste tariflerimiz..

PAMUK PASTA

Malzemeler: 
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı buğday nişastası
2 kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao (kakaolu kek için )

Kreması için :
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker (tadını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 paket süt kreması

Yapılışı:
Öncelikle krema süt, un, nişasta ve şekerle pişirilerek hazırlanır, hafif ılıkken içine süt kreması eklenip çırpılır. Çırpma işlemi ne kadar uzun süre yapılırsa kremanın kıvamı ve lezzeti artar önemli bir püf... 
Kek hamurunda öncelikle yumurta ve şeker çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir, ve büyük fırın tepsisine eşit bir şekilde yayılır, kabarmış halini görünce şaşıracaksınız :)
aynı işleme kakao ekleyerek kakaolu kekide hazırlayıp pişirilir,
kekler soğuduktan sonra minik yuvarlaklar kesilir, (pasta kalıbı kullandım), yuvarlak sade kek parçasının üzerine krema sürülüp ,içine damla çikolata taneleri serpiştirilir, üzerine kakaolu kekden kesilmiş yuvarlak parça konulur ( kek kabardığı için ve kakaolu kısmın az olmasını istediğim için yuvarlak kestiğim keki ikiye bölerek incelterek kullandım .) Kenarlarına ve üstüne krema sürüp hindistan cevizine bulayıp istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz..
 Afiyet olsun ...


Şimdilik sevgiyle mutlu kalın :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...