KATEGORİLERİM

6 Şubat 2013 Çarşamba

Saçarası Tarifi ..

İyi akşamlar herkese bloğumu ziyaret eden ve saçarası tarifini isteyen Nisa Hanım için karıştırdım defterleri, buldum tarifini   :)


Malzemeler:
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 fincan yoğurt
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
Nişasta (açarken kullanılacak)
Krema yada tereyağı (eritilmiş)
 şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı: Hamurunu hazırladıktan sonra bezeler yapılır.Bezelerin çift sayıda olmasına dikkat edin. Hamur biraz dinlendirildikten sonra açmaya başlanır. Açarken bolca nişasta kullanılır ve açabildiğiniz kadar ince açılır. İlk yufka açılır ve üzerine bolca eritilmiş krema sürülür. Sonra üzerine ikinci yufka serilip aynen krema sürülür ve yufkayı sarmadan minik pililer oluşturulacak şekilde ortaya kadar büzülür, diğer tarafta aynı şekilde ortaya kadar büzülür ve tepsiye dizilir, alt ve üst çok güzel kızartılmalıdır.
Fırından çıkan saçarasını soğuttuktan sonra soğuk şerbetle buluşturulur.
Çıtır çıtır mis kaymak kokulu harika bir tatlı,
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. tarif için çok teşekkür ederim yalnız bi kaç sorum olucaktı fincan ölçüsü kahve fincanı ölçüsümü olucak hamuru yumuşaklığı nasıl olucak bezelerin ölçüsü ne kadar olucak krema dediğiniz kahvaltıda yediğimiz süt kaymağındanmı fırın derecesini birde şerbetle tatlı soğuk olursa ikisi çekermi şerbetkaç dk kaynıcak biliyorum çok soru sordum ne olur kusura bakmayın ilk defa yapıcağım için bunlara dikkat etmem gerek ha bu arada yeni eviniz hayırlı olsun Allah ağız tadıyla oturmayı nasip eylesin sevgiler kendinizeiyi bakın.

    YanıtlaSil
  2. Nisa Hanım,internetimiz henüz bağlanmadığı için sık sık takip edemiyorum ,sırayla cevaplayım sorularınızı,
    1.kahve fincanı ölçüsü
    2.hamur kıvamı kulak memesi yumuşaklığında
    3.ceviz büyüklüğü kadar bezeler yeterlidir,
    4.Kaymak olarak kahvaltıda yediğimiz hazır 200gr lık kutulardaki kaymak,
    5.şerbetinizde tatlınızda soğuk olmalı,(şerbeti çekicektir, çok yoğun şerbetli bir tatlı olmayacak zaten çay saatleri için ideal, hatta annem şerbet hiç hazırlamayıp üzerine bolca pudra şekeri de serper, onu da denemenizi tavsiye ederim)
    6.kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dk daha kaynatmanız yeterli olacaktır,
    Şimdiden kolay gelsin:) teşekkürler güzel dilekleriniz içinde, sevgiyle mutlu kalın:)

    YanıtlaSil
  3. onca işin gücün arasında cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...