KATEGORİLERİM

2 Eylül 2012 Pazar

Meyveli pasta

Çoktandır arşivde yayınlanmayı bekleyen bir tabak sunuyorum sizlere..
Ne var burada ,su böreği, zeytinyağlı dolma, kremalı kadayıf, fırıldak börek ve meyveli pasta..


 Buyrun tariflere, Meyveli pasta ile başlayalım:


MALZEMELER:
- 3 tane yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 tane limon kabuğu rendesi,

ŞERBETİ İÇİN:
-1su bardağı şeker
-1 su bardağı su
Not: Şeker eriyinceye kadar kaynatıp kapatalım, (şerbet soğuk ,pasta sıcak olacak)

KREMASI İÇİN:
- 2 su bardağı süt,
- 2 çorba kaşığı un,
- 4 çorba kaşığı şeker,
- 1 tatlı kaşığı nişasta,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kremşanti +1 su bardağı süt,

ÜZERİ VE İÇİ İÇİN:
- çilek, kiwi, kayısı, şeftali, muz vs

HAZIRLANIŞI:
Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri 10 dakikaya yakın çırpın, Daha sonra sütü ,sıvıyağı, elenmiş unu,  kabartma tozunu, vanilini ve limon kabuğu rendesini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (un karışana kadar karıştırmanız yeterli) Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını yayıp 170 derecelik ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin,
Pişen pasta kekinin ilk sıcaklığı çıkınca , hazırladığımız soğuk şerbetle ıslatın, Diğer taraftan süte unu, şekeri, nişastayı katıp koyu kıvamlı bir muhallebi pişirin, Ocağı kapatmadan önce vanilini ekleyin ve ara sıra karıştırarak ılımasını bekleyin, Ilıyan kremaya 1 bardak soğuk sütle çırpılmış kremşantiyi katıp 10 dakika kadar çırpın, Bu kremayı soğuk pastanın üzerine yayın, 
meyvelerle süsleyip servis yapın,
Afiyet olsun,


2 yorum:

  1. harika çok lezzetli görünüyor bu arada hoşgeldin canım:)

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk :)
    tavsiye ederim denemenizi,

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...