KATEGORİLERİM

7 Aralık 2013 Cumartesi

KIBRIS TATLISI..

Haftasonu güzel bir tatlı tarifi ile devam etsin istedim şöyle en kalorilisinden:)

KIBRIS TATLISI
 
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık
şerbet için 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

krema için
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Yapılışı

  • İlk olarak şerbeti için tencere içine su ve toz şeker alınıp kaynatılır,soğumaya bırakılır.
  • Yumurta ve şeker derin bir kap içinde iyice çırpılır içine sıvı yağ,su,galeta unu,vanilya,kabartma tozu ceviz eklenip karıştırıır.
  • Yağlanmış bir tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür çekmesi için bırakılır.
  • Krema için kremşanti hariç malzemeler bir tencere içine alınıp pişirilir pişen muhallebinin altı kapatılır,krem şantisi eklenip mikserle 5 dakika kadar çırpılır.
  • Çırpılan krema şerbetini çekmiş tatlının üzerine yayılır.
  • Buzdolabından bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis edilir.
  • Servis ederken ben fıstık kullandım,fındık,ceviz,hindistan cevizi dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

  • 1 yorum:

    1. Elinize sağlık, eşim tatlı hastası en kısa sürede yapılmak üzere tarif defterime eklendi.
      Sevgiler, selamlar.. :)

      YanıtlaSil

    Bunlarda ilginizi çekebilir..

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...