KATEGORİLERİM

10 Aralık 2013 Salı

Eşim olma; karım ol, beni tamamla ..


Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz.
Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden?
Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.
Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın...
Örtmeli ve bir ömür süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…
Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

10 yorum:

  1. Selam canım, yüzükler harika , şiirde öyle yıllarca defalarca okusam bıkmam. yüreğine sağlık, umarım iyisindir sevgilerimle iyi geceler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, bu aralar griple mücadele ediyorum arkadaşım, sende iyisindir umarım,..

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı,özellikle de boşanmaların,eşler arası saygısızlığın bu kadar yoğun yaşandığı günümüzde zaman zaman bazı şeyleri hatırlamak gerekiyor,teşekkürler,hatırlatma için,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Zübeyde Hanım, olur olmaz sebeplerden ayrılan o kadar çok çift varki etrafımızda, tahammülsüzlük, saygısızlık ,hoşgörüsü ve güven eksikliği temelindeki sebeplerden bazıları..
      teşekkürler yorumuzun için..

      Sil
  3. Çok güzel ve çok anlamlı bir paylaşım Hobiciğim. Ben hiç bu açıdan düşünmedim. Hanımın hikayesini okumuştum. Kraliçe anlamına geliyordu. Eline emeğine sağlık canım. Bizi bilgilendirdiğin için... Elbette karı olmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Hanife ablacım, beğendiğim yazılardan biriydi, paylaşmak istedim:)

      Sil
  4. Canım,
    çok güzel ve anlamlı yazı. Bunu okuyunca eşin uyumunun nasıl güzel olduğunu, sırtını birine dayamanın güzelliğini, benden bize dönmenin özelliğini bir kere daha hatırladım. Koca dağda, yüce dağda kar olabilenlerden olmanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu bilen biri olarak(çok şükür) bunun gençlerin hayalinde ki gibi her an lay lay lom, şinanay şinanay olmadığını biliyorum. Bazen hüzün, bazen göz yaşı, bazen bol sevgi, bazen neşe. Önemli olan bunları yaşarken hep beraber olup paylaşmak.
    Şimdiler de bu öykünün yerine koca iyi bir şey olsaydı adını gonca koyarlardı, eskiten anlamında koca koyarlar mıydı, diyor gençler. Arada ki görüş farkı insanın kalbini acıtıyor. Ne zaman gençlerimiz böyle incindi, ya da sevgi eksikliği yaşadı da böyle oldu? Bilemiyorum.
    Bu her zaman beni çok etkileyen öykü uzun uzun yazdırdı.Paylaşım için teşekkürler.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Uyumlu çiftlerin birlikteliği mutlaka hayatın en güzel ödüllerinden biridir insana, hastalıkta sağlıkta her an yanında olabilecek, her konuda destekleyecek bir eşle hayat sanırım çok daha keyifli olurdu, yeni neslin evlilikten beklentileri çok daha farklı düzeyde, beklentiler karşılanmayınca da aile içi şiddet, boşanmalar hızla artmakta, teşekkürler değerli yorumunuz için, Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Öyle yazmışsınız ki.. Söyleyecek çok şey var ama boşluk yok doldurulacak...

    YanıtlaSil
  7. Bazen söylenecek söz kalmıyor değil mi arkadaşım ,

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...