KATEGORİLERİM

7 Mart 2013 Perşembe

Muhteşem lezzet Browni...

Uzun zamandır pasta tarifi yayınlamadığımı farkettim ve bu aralar favorim olan çok sık yaptığım browni tarifimi vericem, oldukça pratik , canınız kek mi istedi en fazla 12 dk da kekiniz yenmeye hazır hale gelecek,
hazırlama süresi:4 dk, pişme süresi:8 dk
Hemen yazıyorum tarifimi,
Malzemelerim: (Küçük boy kare veya yuvarlak borcam için)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, sıvı yağ ve kakao eklenip karıştırılır. Karışımdan 1 büyük su bardağı ayrıldıktan sonra kalanına un, kabartma tozu ve vanilya eklenip yağlanmış borcama dökülür. Mikrodalga fırın 750w ve 8 dk ya ayarlanır. Süre dolunca kontrol edin pişmemişse 1-2 dakika daha devam edebilirsiniz. Fırından çıkan keki dilimleyip ayrılan sos sıcakken dökülür.

Afiyet olsun:))








12 yorum:

  1. offf muhteşem gözüküyor bitmiş hali! Bittim:)))mikrodalga şart değil di mi hobicim..normal fırında da olur sanırım..çok teşekkürler tarif için eline sağlık şekerli kekleri yemiyordum GÜYA ama bunu çok canım çekti:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal fırında da olur tabiki, denemenizi tavsiye ederim, Bücürük te sevecektir çünkü yumuşacık bir kek oluyor:)

      Sil
  2. unuttum Oscar'ı öpüyoruz Bücürük ve ben..:)

    YanıtlaSil
  3. ben de istiyorum ama :( çok güzel olmuş buuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen daha güzelini yaparsın arkadaşım :)

      Sil
  4. Merhaba hobistanya cım yorumunuzu okuyunca hemen geldim ben sizi takipteyim ama ilk kez kayıtlarınız sayfamıza gelince gördüm allah allah neden acaba iyiki yorum bıraktınız :) kekin görüntüsü muhteşem tadı da öyledir eminim benim hiç silikonlu kalıbım olmadı nasıl kullanışlı mı? örneğin kekin sıçradığı yer yıkanınca çıkmıyormuş bir arkadaşım öyle söylemişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloğuma, çok lezzetli ve çok pratik, çayın yanına hemen hazırlanabilecek türden, Silikon kalıpları kullanmayı çok seviyorum ama sağlığa uygun olanları tercih etmek gerekli tabiki, genelde fırında değilde, kalıp olarak kullanırım (mesela irmik tatlısında, pirinç salatasında şekil vermek için yani) dediğiniz gibi fırında pişerken lekeler oluşuyor ve zor çıkıyor, bende çok titizim, cifle falan zorla çıkartıyorum:)

      Sil
  5. Kek harika gözüküyor. Ne yalan söyleyim ağzım sulandı. Elinize emeğinize sağlık.
    Gönlünüzce güzel bir pazar diliyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ayyy çook güzel görünüyorrrrrr.hemen denicem.hop yumurtaları kırdım bile :)))
    bende beklerim http://piroscraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Çok nefis bir görüntü.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...