KATEGORİLERİM

18 Haziran 2012 Pazartesi

Güllaçlı Pasta


Güllaçı genelde cevizle sarma şeklinde yapardı annem, daha değişik nasıl olabilir derken bu pasta çıktı ortaya, Sıcak yaz akşamlarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz serin , hafif bir tat.

 

Malzemeler

  • 24 cm'lik Sade pandispanya (2 katlı hazır keklerden kullandık)

  • 4 yaprak güllaç

  • 1 litre süt + 1 su bardağı şeker (güllaçı ve keki ıslatmak için)

  • Bol miktarda ceviz

Krema için

  • 3 su bardağı süt

  • 2 türk kahvesi fincanı şeker

  • 1 türk kahvesi fincanı un

  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası

  • 1 paket vanilya

Yapılışı


Kremanın yapılışı

  1. Vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın. Tel çırpıcı ile karıştırarak göz göz olup koyulaşana kadar pişirin.

  2. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp vanilyayı ilave edin.

  3. Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Ilınması için kenara ayırın. Çok soğutmadan kullanmak gerekiyor aksi halde çok katılaşmış olur.

Pastanın yapılışı

  1. Sütü bir tencerede ısıtın. Kaynaması gerekmiyor ılınması yeterli.

  2. Ilınan süte şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın.

  3. Pandispanyanın genişliğinde bir çember kalıbın en altına önce pandispanyayı yerleştirin.

  4. Pandispanyayı ılık şekerli sütle ıslatın. Çok fazla ıslatmayın zaten üzerine gelen krema ve güllaçta ıslak olacak.

  5. Pandispanyanın üzerine kremanın yarısını boşaltın.

  6. İki kat güllaç yaprağını geniş bir tepside ılık sütle sırayla iyice ıslatın. Biraz sütte bekletip yumuşamalarınıda sağlayabilirsiniz. Her ıslanan güllaçı katlayarak kremanın üzerine yerleştirin.

  7. Güllaçların üzerine bol miktarda ceviz serpiştirin.

  8. Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirip elinizle hafifçe bastırın. Bu katıda yeniden hafifçe ıslatın.

  9. Kremanın kalan yarısını, sütte beklettiğiniz iki kat güllaçı sırayla pandispanyanın üzerine yerleştirin.

  10. Kalan sütü Güllaçların üzerine döküp üzerini bol cevizle süsleyin.

  11. Servis etmeden önce çemberiyle beraber buzdolabından en az 3 saat dinlendirin. Ben bir gece önceden hazırladım. Daha emin olmak için.

  12. Buzdolabından bekleyen pastanın en üstündeki güllaç kuruduysa servis ederken yeniden ılık şekerli süt dökebilirsiniz..

  13. Eğer yeteri kadar beklediyse çemberinizden çok kolay ayrılıp aynen pasta dilimi gibi kesilebilir oluyor. Dilim dilim servis edebilirsiniz. Üzerinede bahçeden gül yaprakları...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...