KATEGORİLERİM

27 Haziran 2013 Perşembe

Bahçede misafir var..

Aslında özel bir paylaşım olacak, annemin çok değerli kurs hocalarını ve arkadaşlarını misafir ettik bugün, birbirinden marifetli hanımların arasında kalan ben yaptıklarını hayranlıkla izlemekten başka birşey yapamadım, Hepsi alanında uzman hocalar ve onlarla sohbetin keyfide bir farklı ,tahmin ettiğimden çok daha eğlenceli ve verimli bir gündü, fikir alışverişleri yapıldı...
Biliyorum ki onlarda  bloğumu ziyaret edicekler, bence günün özeti şöyle olmalı,
dolu dolu geçen harika bir gündü ..
Öncelikle bahçeden çektiğim birkaç kareyle başlamak istiyorum,
Haziranların zamanı geçince bu güzel çicekleri ektik haftasonunda..

Nette gördüğüm tekerlek içine çicek ekme fikri çok hoşuma gitti, yalnız bir farkla bizim tekerleklerimiz biraz büyük oldu, yani pek şirin olmadılar, bizde su bazlı boyayla boyadık ve üzerine çicekler yaptık annemle beraber, ancak bu kadar oldular..
 

 
 
Bahçıvanlarımız beyaz alçı ama yine su bazlı boya ile boyayıp, kumaş ve peçetelerle kapladık, biblo kaplama işi keyifli ama bir o kadar da uğraştırıcı...
 
Şimdilik bu kadar bahçeden ,birazda masaya göz atalım,
Daha önceden tarifini verdiğimiz gül böreği, kremşantili kurabiye, külah pasta, zeytinyağlı, tahinli kek ve meyveli pasta ve kayısı tatlısı..
(Tarifleri eklenecektir..)
 
 
Yemekler yendi ,çaylar içildi ve üretim zamanı ,bu arada ben filografi ve katı kursuna başladım, Zübeyde Hocam filografide kullanabileceğim birkaç çizim hazırladı , Kendisine çok teşekkür ediyorum..
 
 
Bu şirin yedi cücelerden biriyle de kapanışı yapalım...
 
 
Şimdilik sevgiyle mutlu kalın...

13 yorum:

  1. Ay ay ayyyy, ne güzel olmuş o tekerlekler öyleeee, büyük büyük daha güzel olmuş gerçekten.... Dur şimdi köye haber salayım traktör lastiği var mı diye, bak nasıl kıskandım gördün müüüü :)
    O ne güzel çiçekler, o ne şirin biblolar, hele paraşütlü cüceye bittiiim... Dur dur orası balkonmu verandamı ne şirin köşeler, ay bi de salıncak var, masadaki yiyeceklere mi bakayım etrafa mı şaşırdım, senin çizimleri artık bitince yorumlarım, yorulduuuum.... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu Abla, teşekkürler, mutlu ettiniz beni, sizdeki yaratıcılığın binde biri belkide , tekerlek fikri şu son haliyle bende beğeniyorum, şöyle birde avantajı oldu, çicekler eskisi kadar çok susamıyor ve toprağı her an nemli kalıyor, Her zaman bekleriz bloğumuza:)

      Sil
  2. Hepsi bir harika... Eline emeğine sağlık sevgili hobistanya. Keşke yeteneğim olsa ben de uğraşırdım ama ne yetenek var ne de istek. Yapanlara da ayrıca gıpta ile bakıyorum..
    İyi geceler diliyorum canım,
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hanife Hanım, sizin alanınızda edebiyat, ben çok keyifle okuyorum makalelerinizi ,öykülerinizi ve diğer paylaşımlarınızı..

      Sil
  3. Benim marifetli arkadaşım, bu yıl yine bahçede boş durmamışsınız, Mor sedirli balkonunuzu hala unutamıyorum, huzur köşesi gibi, gerçi sizin evin her köşesi ayrı güzel,pastalardan bizde istiyoruz, özellikle külah pastanıza bayıldı oğluşum, Anneciğine de çok selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşahcım,çok teşekkürler ,her zaman bekleriz o sedir hep aynı yerde :)
      Külah pasta aslında tam Fatih için, tarifini ekliycem,

      Sil
  4. İnsan bu bahçede yaşlanmaz sanırım, herşey çok düzenli ve şık görünüyor, ve tabiki anneciğinin pastaları muhteşem, söyle bakiim sen hangilerini yaptın? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Nurcan Abla, ama ben yaşlanıyorum,ben hangilerini mi yaptım, meyveli ve kurabiyeleri ben yaptım :)

      Sil
  5. Zübeyde Hocam değil mi o salıncaktaki ? eminim harika bir gün olmuştur Zübeyde Hocamın eğlenceli halleri ve esprileri sayesinde ,ve herşey çok güzel ellerinize sağlık, Annene selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Özlem ta kendisi , Aynen dediğin gibi , hayata pozitif bakışı ,neşeli halleri ,esprileri renk kattı günümüze,ve harika çizimler çıktı ortaya,

      Sil
  6. hepsi harika eline emeğine sağlık.
    tekerlekler de muhteşem olmuş.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ben gecikmişim yorumda beyhancim herşey çooook güzeldi. Ellerinize sağlik zübeyde hocaminda dediği gibi sindire sindire yedik.:-)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, blogunuzu cok sevdimm, hele kahvalti sofralarini bayildim, ben nerede oturdugunuzu merak ettim sevgiler:-)

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...