Keyifli bir haftasonu diliyorum herkese,
Eskiye özlem hep vardır " nerde o eski günler "cümlesini ne çok da duyarız,
neydi geçmişi bu kadar unutulmaz yapan bilmiyorum ama artık bende özlüyorum,
En çok da eski evimizi,
20 yıl boyunca yaşadığımız evimizden geçen yıl taşınmıştık, bunun özlemini ve hüznünü hala atamadım üzerimden, evdeki herkes alıştı yeni eve ama bir ben alışamadım,
hala eski evimizi çok özlüyorum,
Okula giderken önünden geçiyorum bazen, boğazım düğümleniyor ,yutkunuyorum, doluyor gözlerim,
Sanki apartmana girsem, kapıyı açıversem, herşey yerli yerinde duruyor gibi, odam, eşyalarım mobilyalar herşey eskisi gibi yerinde
ve o evden taşındıktan sonra hiç gitmedim eve, giremedim,
Hayatımın belkide yarısını geçirdiğim evin hafızamda o haliyle kalmasını istiyorum ..
Ve bugünde eski evimizdeki komşularımız geldiler ziyarete ,onlar için hazırlandı bütün bunlar..
Nerden nereye geldim ben yapamıyorum bu yazma işini , kabul ediyorum:)
Kakao mantolu kurabiye, bulgur köftesi, acılı sos çanakları, muzlu toplar, zeytinyağlı lahana sarması, patates külahları ve kıbrıs tatlısı...
Menüde en sevdiğim ve çok pratik olan muzlu topların tarifini hemen paylaşıyorum,
MUZLU TOPLAR
Malzemeler:
1,5 bardak kek kırıntısı
3 tane yerli muz
1 çay bardağı ceviziçi
2 paket bitter çikolata
Yapılışı :
Muzları rendeleyelim, kekide ufalayalım (daha önceden kalmış kurumuş kekde olabilir), 1 çay bardağı ceviz içinide ekleyip yoğuralım, minik toplar yuvarlayıp bermari usulü erittiğimiz çikolataya bulayalım .
Bu kadar kolay :)
Haftasonuna özel birde patates külahı tarifi,
PATATES KÜLAHLARI
PATATES DOLGULU KÜLAH KURABİYE
Malzemeler
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
8-10 dal ince doğranmış maydanoz
Karabiber, tuz, isteğe bağlı kırmızı biber
Yapılışı :
- Öncelikle A4 kağıdından külahlarınızı hazırlayın. (en az 20 külah çıkıyor)
- Soğuk tereyağı ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa yumuşak tereyağı kullanın.
- Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yeniden yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında uzunlamasına açın.
- Bıçakla fazlalıkları kesip düzeltin. Uzunca bir dikdörtgen elde edin. Hamurdan 10 eşit şerit kesin. Şeritler 1.5 cm. genişliğinde olmalıdır.
- Külahları tereyağıyla yarıya kadar yağlayın.
- Şeritleri külahların sivri ucundan başlayarak kenarları üst üste gelecek şekilde sarın.
- Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından alır almaz külahları kağıtlardan çıkarın. Yağlanınca kolay çıkıyor.
- İç malzemelerini karıştırın. Elinizle külahların içine aldığı kadar yerleştirin.
- Külahların ağız kısmını arzuya göre ince kıyılmış maydanoza, kırmızı pul bibere veya peynire bulayıp servis edin..
Şimdilik benden bu kadar :)
Sevgiyle mutlu kalın :)
ah ben biliyorum o masayı her misafir geliceğinde çok güzel lezzetli tariflerle hazırlanır keşke o anda orada olsaydım dedim bir anda harika olmuş herşey teyzemin ellerine sağlık iyi akşamlar
YanıtlaSilTeşekkürler canım , ne zaman gelsem size benzer bir sofrayla karşılanıyorum zaten,
YanıtlaSilSelamlar herkese :) görüşürüz yarın
Merhaba,
YanıtlaSilellerinize sağlık. İki tarif de çok güzel. Görüntüler de süper.
Sevgiyle kalın.
Duygusal insanlar geçmişe çok bağlıdır. Kolay kolay alışkanlıklarını,anılarını yaşanmışlıklarını unutamaz. Ben de öyleyim çünkü hobiciğim. Ama şu tariflerin mükemmel canım ya... Ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle, gönlünüzce güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.
Sağlıcakla...
Aynen söylediğiniz gibi Hanife ablacım, biraz fazla duygusalım sanırım, umursamaz yada vurdumduymaz olmak isterdim,
SilSize de keyifli bir hafta sonu diliyorum..