Malzemeler:
Tuzlu pandispanya
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Tuz ve yumurtayı iyice çırpın.Sütü ve yağı da ekleyip karıştırın
- Un kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karışana kadar çırpın.
- Yağlanmış kalıbın dibine ayrıca yağlı kağıt serin. (Ben kalıbın dibine göre yuvarlak kesip serdim)
- Hamuru üzerine dökün ve 200 derecelik fırında pişmeye bırakın.
- Kabarmaya başlayınca dereceyi 170 e düşürün.
- Kızarıp içi pişene kadar bekletin.
Hazırlanışı:
- Klasik mayonezli, yoğurtlu rus salatası hazırlayın.
- Tuzlu keki ortadan ikiye bölün.
- Bu salatayı kekin arasına döşeyin. üzerine pancar turşusundan koyun.
- Kekin üst parçasınıda yerleştirin. Pastanın üzerine yoğurt sürün. En üstü istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Harika :) ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşım :)
Silİste bu ya ...degisik super:) ablacim kalbin ortasi delik miydi?
YanıtlaSilMavicim, yuvarlak kelepçeli kalıp kullandım, yuvarlak borcamda olur, tuzlu keki ortadan ikiye ayırıp arasına malzemelerini koydum,
SilBu tarifi gerçekten farklı ve lezzetli oluyor ,tavsiye ederim,
Hobicim Acaba diyorum içine kaşarlı patates haşlaması ile karıştırılsa nasıl olurdu..ilkkez böyle bir tarif ve salata pastası gördüm :) öğle vakti bak canım çekti yahu yaa :) ellerinize sağlık canım..öpüyorum seni ;)
YanıtlaSilOlur tabiki neden olmasın :) biz sadece fikir sunduk, istediğin malzemelerle süsleme de yapabilirsin,
SilTeşekkürler yorumun için :) Sevgilerimle
Çok güzel canım emeğinize sağlık
YanıtlaSil