Sebze kurutmanın tam zamanı ... Patlıcan, dolmalık biber, yeşil fasulye gibi sebzelerin ve şeftali, kayısı,erik gibi meyvelerin kışın kurutulmuş halleriyle yemeyi daha çok seviyoruz.
Ve bizim evde de sonbahar hazırlıkları kurutmalıklarla başladı..
Bu hazırlıkları teyzemler ve kuzenlerimle yapıyoruz ,kalabalıkta hem daha çabuk bitiyor hemde daha eğlenceli bir hale geliyor,
Pazardan tek tek kuzenimin seçtiği yerli dolmalık biberler (yaklaşık 25 kg.), büyük-orta-küçük şeklinde üçe ayrıldı, sapları dikkatle çıkartılarak içleri temizlendi ve iplere dizilip güneşte kurumaya bırakıldı..
Veeee yemek zamanı, yöresel patlıcan tiritimiz yanında da erik kompostosu...
Arkasından da yine yöresel bir tatlı olan kaymakla hazırlanan höşmerim...
Ve terasda biberleri asarken çektiğim bir kareyle veda edelim .
Sevgiyle mutlu kalın:)
hobicim tüm komşularım yaptı, patlıcan, biber vs. ben üşeniyorum:(
YanıtlaSilgüle güle kurusunlar canım, yemekler muhteşem gözüküyor, afiyet olsun, Oscar'ı öptüm
sevgiler
Teşekkürler, Komşularınız kışın pişirdikleri zaman size de ikram edeceklerdir, Oscar da sizleri öpüyor :)
Silbizde astık kurutmalıkları :) Kolay gelsin
YanıtlaSilAllah sağlıkla, afiyetle yedirmeyi nasip etsin arkadaşım,
Silafiyetle tüketin biz az kaldı toplayıp kaldıracağız bu sıcakları kaçırmayalım dedik:)
YanıtlaSilTeşekkürler, Ağustos ve Eylül tam kurutmalık mevsimi,
Silağız tadıyla yemek nasip olur inşallah canım...
YanıtlaSilnerelerdesin bi ara skypta görüşelim... öpüyorum sizi...
Teşekkürler, skype kullanmıyorum Gülsüm, sadece bloğumdayım :)
SilBende seni merak ediyorum umarım iyisindir, ufaklıklarda büyümüşlerdir artık ,