KATEGORİLERİM

22 Haziran 2013 Cumartesi

Hafta Sonu Pastası...

Meyveli Pastammm...

Yaşpasta ve ağır kremalı tatlıları çok sevmiyorum ama 
meyveli ve sütlü tatlılara hayır diyemem,
Sıcak yaz akşamlarında dostlara ikram edilecek, içinizi serinletecek, 
meyveli ve hafif bir tatlı yapmak istedim ve girdim mutfağa,
Böyle birşey ortaya çıktı,

Kavun ve kirazlar üzerinde... Şeftali parçaları arasında...
Pandispanya tarifini blogcu arkadaşım Fatoş'dan aldım,
Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
vanilya-kabartma tozu
Kreması:
2 paket vanilyalı cremole
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
Mevsim meyveleri
Yaplışı:
Yumurtaların aklarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz,daha sonra 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz, katılaşınca yumurtanın sarılarınıu ekleyip en düşük devirde una kabartma tozunu da ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.En son sıvıyağı ekleyip yağlanmış kalıba döküp 175 c de 20-25 dk fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz, daha sonra kekimizi 2 ye yada 3 e bölüp,arasına cremoleyi sürüp , şeftali parçaları serpiyoruz ve üzerinide cremoleyle kaplayıp kiraz ve kavun parçalarıyla süslüyoruz...
AFİYET OLSUNNN...

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, denemeye değer görünüyor,

    YanıtlaSil
  2. Yaz için hafif bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım arkadaşım, geldiğimde istiyorum bundan,

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır görünmüyorsun arkadaşım,iyi misin? Anneciğinin de ellerinden öpüyorum, Kandilinizde mübarek olsun,

    YanıtlaSil
  4. Derya Yalçınkaya23 Haziran 2013 11:29

    Uzun zamandır görünmüyorsun arkadaşım, merak ettik,iyisin değil mi?, Anneciğine de selamlar,

    YanıtlaSil

Bunlarda ilginizi çekebilir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...