SÜT REÇELİ
Malzemeler
- 5 su bardağı süt (Ben taze süt kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 1 silme çay kaşığı karbonat
Yapılışı
- Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü karbonat eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
- Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
- Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
- Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
- Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.
Not: Soğuduğunda oluşan kaymaklanmayı blenderdan geçirerek önleyebilirsiniz,sadece reçel olarak değil, kurabiye ve pastalarda krema olarak kullanılabilir.
Afiyet olsun...
Eline sağlık Hobiciğim. Süt ile reçeli hiç duymamıştım. Denesem mi acaba diye de düşünüyorum.:)))
YanıtlaSilSevgiler canım.
Hanife tavsiye ederim ,çok farklı bir tat, sadece püf nokta geniş tencere tercih edin, kabarıyor taşmasın diye,
SilÇok değişik bir tarifmiş.Ellerinize sağlık.Yalnız süt ürünü olduğu için 2-3 ay beklemesinden dolayı bozulmaz mı?
YanıtlaSiltaze yapılıp tüketilmesi bencede daha uygun, diğer meyve reçellerini aylarca bekleyebiliyor çünkü mevsiminde yapıyoruz,sütün mevsimi olmadığı için 2 kg sütten yapmıştık ,çoktan bitti bile:)
YanıtlaSilHiç denemediğim değişik bir lezzet olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilBloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim..
YanıtlaSil