Yapılışı:
1kg süt
1 su bardağı portakallı irmik (sade irmikte olabilir)
7 çorba kaşığı toz
şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz
koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar
karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya kalıplara dökerek soğutun,
Üzerine şeftali parçaları ekleyip, meyveli sos gezdirdim ve portakal dilimleriyle servise hazırladım,
Üzerine şeftali parçaları ekleyip, meyveli sos gezdirdim ve portakal dilimleriyle servise hazırladım,
tercihinize göre antepfıstığı veya tarçınla süsleyebilirsiniz..
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder