Güllaçı genelde cevizle sarma şeklinde yapardı annem, daha değişik nasıl olabilir derken bu pasta çıktı ortaya, Sıcak yaz akşamlarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz serin , hafif bir tat.
Malzemeler
24 cm'lik Sade pandispanya (2 katlı hazır keklerden kullandık)
4 yaprak güllaç
1 litre süt + 1 su bardağı şeker (güllaçı ve keki ıslatmak için)
Bol miktarda ceviz
Krema için
3 su bardağı süt
2 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yapılışı
Kremanın yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın. Tel çırpıcı ile karıştırarak
göz göz olup koyulaşana kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kapatıp vanilyayı ilave edin.
Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Ilınması için kenara ayırın. Çok
soğutmadan kullanmak gerekiyor aksi halde çok katılaşmış olur.
Pastanın
yapılışı
Sütü bir tencerede ısıtın. Kaynaması gerekmiyor ılınması yeterli.
Ilınan süte şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın.
Pandispanyanın genişliğinde bir çember kalıbın en altına önce pandispanyayı
yerleştirin.
Pandispanyayı ılık şekerli sütle ıslatın. Çok fazla ıslatmayın zaten üzerine
gelen krema ve güllaçta ıslak olacak.
Pandispanyanın üzerine kremanın yarısını boşaltın.
İki kat güllaç yaprağını geniş bir tepside ılık sütle sırayla iyice ıslatın.
Biraz sütte bekletip yumuşamalarınıda sağlayabilirsiniz. Her ıslanan güllaçı
katlayarak kremanın üzerine yerleştirin.
Güllaçların üzerine bol miktarda ceviz serpiştirin.
Üzerine ikinci kat pandispanyayı yerleştirip elinizle hafifçe bastırın. Bu
katıda yeniden hafifçe ıslatın.
Kremanın kalan yarısını, sütte beklettiğiniz iki kat güllaçı sırayla
pandispanyanın üzerine yerleştirin.
Kalan sütü Güllaçların üzerine döküp üzerini bol cevizle süsleyin.
Servis etmeden önce çemberiyle beraber buzdolabından en az 3 saat
dinlendirin. Ben bir gece önceden hazırladım. Daha emin olmak için.
Buzdolabından bekleyen pastanın en üstündeki güllaç kuruduysa servis ederken
yeniden ılık şekerli süt dökebilirsiniz..
Eğer yeteri kadar beklediyse çemberinizden çok kolay ayrılıp aynen pasta
dilimi gibi kesilebilir oluyor. Dilim dilim servis
edebilirsiniz. Üzerinede bahçeden gül yaprakları...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder