Malzemeler
8 -9 adet armut
6 adet karanfil
Yeteri kadar su
3 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Armutların
içerisini oyup kabuğunu soyarak tencereye yerleştirin, Üzerine biraz
vişne suyu (renklendirmesi için -şerbet şekeri de kullanılabilir.)
İçerisine karanfil, su ve şeker ekleyin, Kısık ateşte yarım saat
(armutlar pişinceye kadar ) pişirin. Soğuyunca servis tabağına alalım,
tencerede kalan suya sulandırılmış 1 yemek kaşığı nişasta ile pişirilir
ve bu boza kıvamındaki muhallebe armutların üzerlerine dökülür,
Armutların içine ceviziçi doldurulup üzerlerinde kaymakla servis
yapılır.
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık. Harika görünüyor, çok severim ben bu tatlıyı.
YanıtlaSiloff nefis gözüküyor, ayrıca kolay bir tarif, malzeme az, yapması da kolay geldi, ben yemek yapmaya müthiş üşenen biriyim ama buna aklım yattı:))eline sağlık:)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilSadece armutlar değil diğer lezzetler de ağzımıza düşsün:)
Ellerine sağlık canım,armut tatlısı ve görünen tüm lezzetler nefiss.
Sevgiler...
amanınnnnnnnnn bu nasıl bir sofra böyleeeee hobicim ben sana gelince banada bunlardan yap hepsinden amaaa :))) ellerine sağlık canım öptüm çok
YanıtlaSilTeşekkürler arkadaşlar hepinize, Uykucu Şirinem burda mısın sende? çok sevindim ama blogunu göremedim..
YanıtlaSilTamam güzel olmuş hobi. Ellerinize sağlık, baya canım çekti. Şimdi nereden bulayım ben bu tatlıyı. Gören gözün hakkı vardır derler.Eh bu kadar yazdık artık 1 tabak tatlı hak ettim herhalde:)) Teşekkür ederim. Sevgiler.
YanıtlaSil