Malzemeler:
5 adet günlük yufka
Arasına
sürmek için:
2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
4 5 adet haşlanmış patates
1 soğan
sıvı yağ
tuz, karabiber, salça, nane
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam veya çörek otu
Sizlere
görüntüsüyle de tadıylada nefis bir börek anlatıcam.
Önce patatesleri haşlayıp, soyup eziyoruz. Tavaya sıvı yağını koyup doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçasını, karabiberini, nanesini ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Patatesleride koyup karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Arasına sürmek için sıvı yağ, un, nişasta karışımını derin birkapta hazırlıyoruz.
Gelelim yufkalara; düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz, kenarlarını keserek bir kare yufka oluşturuyoruz Oluşturduğumuz büyük kare yufkadan, küçük dört kare yufka elde ediyoruz. Küçük kare yufkanın birinin üzerine hazırladığımız sıvı yağlı karışımdan fırçayla her yerine sürüyoruz. Daha sonra çapraz iki köşeleri ortada buluşturuyoruz. Ortada buluşan köşelerin kenarlarına patatesli içten koyuyoruz ve diğer köşelerle patatesin üzerini kapatıyoruz. Büyük kare oluşturmak için kestiğimiz kenarların üzerinede sıvı yağlı karışımdan sürüp katlayıp uzun şerit elde ediyoruz. Fiyonk böreğin ortasına doluyoruz. Diğer kare yufkalarıda böyle hazırlayıp bitiriyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı, ortasına çörek otu serpiyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır fiyonk böreklerimizi afiyetle yiyoruz :))
Önce patatesleri haşlayıp, soyup eziyoruz. Tavaya sıvı yağını koyup doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçasını, karabiberini, nanesini ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Patatesleride koyup karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Arasına sürmek için sıvı yağ, un, nişasta karışımını derin birkapta hazırlıyoruz.
Gelelim yufkalara; düz bir zemine bir yufkayı seriyoruz, kenarlarını keserek bir kare yufka oluşturuyoruz Oluşturduğumuz büyük kare yufkadan, küçük dört kare yufka elde ediyoruz. Küçük kare yufkanın birinin üzerine hazırladığımız sıvı yağlı karışımdan fırçayla her yerine sürüyoruz. Daha sonra çapraz iki köşeleri ortada buluşturuyoruz. Ortada buluşan köşelerin kenarlarına patatesli içten koyuyoruz ve diğer köşelerle patatesin üzerini kapatıyoruz. Büyük kare oluşturmak için kestiğimiz kenarların üzerinede sıvı yağlı karışımdan sürüp katlayıp uzun şerit elde ediyoruz. Fiyonk böreğin ortasına doluyoruz. Diğer kare yufkalarıda böyle hazırlayıp bitiriyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı, ortasına çörek otu serpiyoruz ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır fiyonk böreklerimizi afiyetle yiyoruz :))
Muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık,eminim lezzeti de harikadır,deneyeceğim mutlaka....
YanıtlaSilTesekkurler mutlaka bildiginiz bir tariftir Tulin Hanim, biraz sekil farkli :)
SilEline sağlık harika görünüyor :))
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilHoşgeldiniz bloğuma, teşekkürler güzel dilekleriniz için :)
YanıtlaSilTam da yeni yıl sofrasına yakışır bir börek bu, listeye alacağım hemen..Ellerine sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun şimdiden:)
Sil